DN 2024-06-04

INSÄNDARE. Att befolkningstillväxten minskar i Kina, USA och EU är trots allt ett kortsiktigt problem. En demografisk kris i dessa utvecklade länder kan bidra till att skapa kreativa lösningar på arbetskraftsbristen, skriver Rickard Nordström.

Många hävdar, likt tisdagens DN-huvudledare, att vi behöver bli fler som lever på och med den standard som vi har. Det är kontentan av resonemanget om vårt ”demografiska underskott”.Det klimathot som alla talar om emanerar från jordens åtta miljarder människor, och framför allt från oss i västvärlden. Då behöver vi inte bli fler, utan färre.

 Att befolkningstillväxten minskar i Kina, USA och EU är ett kortsiktigt problem som handlar om att en stor befolkningspuckel skapat ett samtidigt åldrande. Men det går över, för vi kommer också att dö ungefär samtidigt. Det är utmärkt att befolknings- och personalbristen är störst i världens mest innovativa länder, för då kommer kreativa lösningar lättare fram.


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /www/webvol18/35/cddxacv21h8xn60/nordmobler.se/public_html/wp-content/themes/themetrust-bramble/inc/template-tags.php on line 681

Deprecated: urlencode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /www/webvol18/35/cddxacv21h8xn60/nordmobler.se/public_html/wp-content/themes/themetrust-bramble/inc/template-tags.php on line 681

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.